PROJEKTI PO VAŠOJ MJERI

Bjelovarsko-bilogorska županija odobrila projekt "VIR - vidljivost i razvoj županijskih OPG-ova"

Objavljeno: 15. studenoga 2020.

U sklopu projekta „VIR - vidljivost i razvoj županijskih OPG-ova“, članovi udruge će se dodatno angažirati i sami poduzimati inicijativu kontakta s OPG-ovima na području Bjelovarsko-bilogorske županije te ih tražiti osnovne podatke kako bi za njih i uz njihovu pomoć izradili stranice za što veći broj. Prema podatcima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 31.12.2019. bilo registrirano njih 11.068.
Karakteristika ovog projekta je da će svi oni koji su objavili svoj OPG, odnosno izradili web stranicu, u narednom razdoblju koje ne obuhvaća ovo financirano, zadržati sve benefite korištenja naših usluga  – održavanje web stranica, slanje obavijesti i davanja pomoći prilikom izrade projektih prijava na natječaje svih razina i to u potpunosti besplatno.

Povećat ćemo vidljivost i utjecat ćemo na razvoj bjelovarsko-bilogorskih OPG-ova. Javno ćemo promovirati njihov rad pružajući sve relevante informacije svim građanima zainteresiranima za konzumiranje hrvatske hrane s provjerenim porijeklom. Svi zainteresirani županijski OPG-ovi moći će na vlastitim vizitkama istaknuti web stranicu, dobivat će redovite obavijesti uglavnom na tjednoj bazi o natječajima na koje se mogu prijaviti, a naša udruga će im pružati stalnu potporu i davati savjete vezane za njihovo apliciranje na natječaje s lokalne, regionalne, nacionalne te pogotovo europske razine. Bit ćemo polazišno i centralno mjesto kakobjelovarsko-bilogorskim OPG-ovima tako i zainteresiranim građanima. Naši resursi će uvijek biti i njihovi, a potporu će nastaviti dobivati i po isteku financiranja ovim natječajem.

Projekt će se provoditi od listopada 2020. do kraja siječnja 2021. godine.

Posebnu pozornost, ali i sva dobivena sredstva, uložit ćemo u promociju projekta na Facebook-u kako bi na taj način doprijeli do što većeg broja stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije s obzirom da će se oglas prikazivati isključivo stanovnicima županije.

Projekt "OPGovi Hrvatske" provodi udruga Inovativni projekti iz Rijeke i Hrvatska zajednica županija.
Radi se o web platformi kojoj je za cilj obuhvatiti svih 162.966 OPG-ova na području 20 županija i Grada Zagreba. Na njoj sustavno radimo proteklih godinu dana, a možete ju pregledati na sljedećoj poveznici: www.opgovi.hr.